PROPOJUJEME HISTORII I SOUČASNOST

UČÍME MODERNĚ V NOVÉ I 'STARÉ' ŠKOLE

Děvčata Základní školy Vizovice stříbrné v republikovém finále AČ (2015)

 

Téměř dvě stě mladých sportovců z okresu Zlín, se koncem dubna sjelo na atletický stadion v Otrokovicích, kde se konalo okresní finále Odznaku všestrannosti olympijských vítězů (OVOV). Tímto závodem se odstartoval kolotoč soutěží, který skončil až začátkem září nového školního roku republikovým finále v Praze. Již tradičně jsme se zapojili do OVOV, AČ, PČR.

  Výsledky okresních soutěží:

OVOV – 1. místo

AČ (Atletický čtyřboj) – starší dívky 1. místo, mladší dívky 2. místo, starší chlapci 2. místo

PČR (Pohár českého rozhlasu) – starší dívky 2. místo, starší chlapci 1. místo

  Výsledky krajských finále: 

OVOV – Valašské Meziříčí: družstvo ve složení Bargl, Lutonský, Volko, Poštulka, Malá, Królová, Fusková a Světlíková skončilo na  5. místě. V kategorii jednotlivců uspěli a postup do Prahy si zajistili Dévová, Čižmářová, Golová a Opatrný.

AČ – Valašské Meziříčí: starší dívky Čižmářová, Kusáková, Sýkorová, Dévová a Adamkovičová neměly v kraji konkurenci a svým vítězstvím si zajistily postup do celostátního finále. Družstvo starších chlapců ve složení Zgarba, Závěšický, Radoň, Opatrný a Vaculík skončilo na 6. místě.

PČR – Uherské Hradiště: starší dívky ve složení Čižmářová, Dévová, Kusáková, Adamkovičová, Hálová, Sýkorová, Kneifelová, Březíková a Golová vybojovaly krásné 2. místo. Družstvo  starších chlapců ve složení Zgarba, Závěšický, Radoň, Opatrný, Šmíd, Vaculík, Gresl a Bargl obsadilo 6. místo.

Stříbrné děvčata v krajském finále PČR

 

 Finále České republiky:

 Jedním z vrcholů nejenom této sezóny, ale i atletické historie naší základní školy vůbec, se stalo republikové finále Atletického čtyřboje v Opavě. Ve dnech 12. – 13. 6. si vítězové jednotlivých krajů, v kategoriích chlapců i děvčat, poměřili síly v disciplínách: sprint 60m, vytrvalost (800 m – 1000m), hod míčkem/vrh koulí, skok daleký/skok vysoký. Družstvo reprezentantek z Vizovic ve složení Denisa Čižmářová, Julie Sýkorová, Sabina Kusáková, Kateřina Dévová a Sára Adamkovičová v silné konkurenci sportovních škol vybojovalo nádherné 2. místo a mohlo se pyšnit stříbrnými medailemi.


2. místo - republikové finále  AČ

 Tímto vzpomínám a zdravím moje zlaté a bronzové děvčátka z minulých celostátních finále (Litomyšl 2005, Karlovy Vary 2004).   

 

  Posledním velkým závodem loňského školního roku byla účast našich nejvšestrannějších žáků v 6. ročníku republikového finále OVOV. Ve dnech 11. – 12. 9. přivítala pražská Juliska 700 mladých sportovců z České republiky, Slovenska, Maďarska a Polska, dvě stovky učitelů, 70 olympijských legend v čele s paní Věrou Čáslavskou.

Účastníci pražského finále OVOV

 

 Z vizovických dětí si úžasně počínala Denisa Čižmářová, která v průběhu dvou soutěžních dní dokázala, že je nejlepší a svoji kategorii vyhrála. Skvělou formu v závodě předvedl i náš pan učitel tělesné výchovy a mezi muži skončil na krásném druhém místě. Cenného umístění dosáhla Kateřina Dévová 7. místem, Tereza Golová  a Petr Opatrný se svými výkony  také neztratili.

  Nejúspěšnější pan učitel tělesné výchovy a Denisa Čižmářová

 

  Za sportovními úspěchy stojí nejenom talent, ale i zodpovědná tréninková práce a obětování volného času. Gratuluji a děkuji všem, který Vizovice reprezentují v okresních, krajských i republikových finále nejen svými sportovními výkony, ale i příjemným a slušným chováním.

 

                                                                                                 Mgr. Adriana Hálová,

                                                                                                 učitelka TV, trenérka atletiky   

 

NAHORU nahoru