PROPOJUJEME HISTORII I SOUČASNOST

UČÍME MODERNĚ V NOVÉ I 'STARÉ' ŠKOLE

Republikové finále OVOV (2016)

Odznak Všestrannosti Olympijských Vítězů (OVOV) založili olympijští šampioni v desetiboji Robert Změlík a Roman Šebrle s cílem motivovat děti ke sportu na základě vlastní zkušenosti. „Ve školním věku jsme zažili odznak zdatnosti a to nás vedlo nejen k desetiboji, ale ke konceptu sbírání odznaků a zlepšování se. Když se někdo zlepšuje, tak ho to motivuje. Má potom chuť sportovat,“ řekl Robert Změlík.

Školáci plní v rámci OVOV devět disciplín a k tomu jednu ze tří volitelných. Na základě zlepšování výkonů mohou získat bronzové, stříbrné, zlaté a diamantové odznaky. Ti nejnadanější mladí sportovci se přes školní a krajská kola mohou probojovat až do republikového finále, kde zažijí neopakovatelnou atmosféru velké sportovní akce a setkají se s desítkami olympioniků a sportovních osobností.

Disciplíny mohou plnit i dospělí, jak dokazují například mnozí učitelé, kteří v OVOV také soutěží.

Letos se Republikového finále OVOV konalo v Brně (8. - 10. 9.) na atletickém stadionu VUT. Finále se zúčastnilo 175 nejúspěšnějších škol z celého Česka, ale také některé školy ze zahraničí, jako např. z Maďarska, Německa a Polska.  Z naší školy se do finále probojovali dva žáci - Adam Hill (7. třída) a Barbora Królová (9. třída).

Adam Hill se v celkovém počtu 38 soutěžících ve své věkové kategorii umístil na 17. místě.

Barbora Królová skončila na 35. místě86 závodnic - taktéž ve svém ročníku.

Celého desetiboje se zúčastnil také Dominik Masař, který naše žáky do Brna doprovázel. V soutěži učitelů tělesné výchovy se umístil na 2. místě25 pedagogů.

Oběma žákům patří velký dík za reprezentaci naší školy a věříme, že v letošním ročníku nasbírali nejen hezké zážitky, ale také nové zkušenosti a hlavně motivaci se opět připravovat na příští ročník soutěže OVOV.

 

NAHORU nahoru