PROPOJUJEME HISTORII I SOUČASNOST

UČÍME MODERNĚ V NOVÉ I 'STARÉ' ŠKOLE

Sportovní úspěchy (2013)

Sportovní úspěchy ZŠ Vizovice…

   Často slyším od svých kolegů větu: ,,Co se nenaučili do Velikonoc, to se už nenaučí“. Míní tím klesající zájem žáků o učení a zlepšování jejich studijních výsledků v období po Velikonocích. Důvody? Začne je lákat sluníčko, možnost trávit čas venku se spolužáky a přáteli a akce, kterých s teplejšími měsíci přibývá – dětský filmový festival, besedy, školní výlety . V nemalé míře k tomu přispívají i sportovní soutěže. A čím jsme úspěšnější, tím je jich více. V květnu jich bylo sedm.

OVOV – odznak všestrannosti olympijských vítězů. Soutěž je určena pro družstva i jednotlivce. Disciplíny: běh na 60 m , skok daleký, hod 2 kg medicinbalem, přeskoky švihadla 2 min., trojskok, leh – sed 2 min., kliky 2 min., shyby 2 min., hod míčkem, běh na 1000 m, plavání  a dribling 2 min. Mimochodem, tyto disciplíny neplní jen nejzdatnější sportovci, kteří pak reprezentují školu na okresních či krajských přeborech, ale všechna děvčata 6. – 9. ročníku. Tabulky s výsledky mohou zájemci najít na stránkách školy.

– atletický čtyřboj, soutěž určená pro mladší (6., 7. ročník) i starší (8., 9. ročník) žáky. Disciplíny: běh na 60 m, 600 m, 800 m, 1000 m (závislé od konkrétní kategorie), hod míčkem, případně vrh koulí, polovina družstva skok daleký nebo skok vysoký.

PČR – Pohár českého rozhlasu, atletické závody družstev, soutěží se v podobných disciplínách jako AČ, chlapci mají vytrvalostní běh na 1500 m a všichni ještě štafety 4x60 m.

       

VÝSLEDKY OKRESNÍCH FINÁLE:

OVOV, 3. 5. 2013, Zlín2. místo mezi družstvy, postup do krajského kola v Kroměříži 11. 6. 2013. (Vlčková, Sýkorová, Čižmářová, Zapletalová, Štefka, Sovička, Sýkora, Šmíd).

PČR, 9. 5. 2013, Otrokovice2. místo mladší děvčata (Sýkorová, Čižmářová, Adamcová, Kneiflová, Kusáková, Dévová, Hálová, Březíková, Valendinová).

2. místo starší děvčata (Vlčková, Kůstková, Sochorová, Ševčíková, Bělíčková, Straková, Špačková, Balcárková, Svačinová, Tichá).

, 15. 5. 2013, Zlín1. místo mladší děvčata (Sýkorová, Čižmářová, Valendinová, Kneiflová, Adamcová).

2. místo mladší chlapci (Radoň, Zgarba, Sykora, Kamenčák, Střízlík).

, 16. 5. 2013, Zlín  - 1. místo starší děvčata (Vlčková, Kůstková, Sochorová, Ševčíková, Bělíčková).

2. místo starší chlapci (Tomšů, Maršálek, Hába, Jež, Sovička, Štefka).

                                             

VÝSLEDKY KRAJSKÝCH FINÁLE:

PČR, 21. 5. 2013, Uherské Hradiště3. místo mladší děvčata (Sýkorová, Čižmářová, Adamcová, Kneiflová, Kusáková, Dévová, Hálová, Březíková, Hronková).

, 29. 5. 2013, Valašské Meziříčí1. místo mladší děvčata (Sýkorová, Čižmářová, Adamcová, Kusáková, Dévová, Kneiflová ).

7. místo děvčata starší (Vlčková, Sochorová, Ševčíková N. a P., Bělíčková).

5. místo chlapci starší (Tomšů, Maršálek, Hába, Jež, Sovička, Štefka).

 

Za sportovními úspěchy stojí  nejenom talent, ale i zodpovědnost a úsilí připravovat se na závody, trénovat, obětovat  svůj volný čas. Jsou však i děti, které nemají zájem reprezentovat školu a dávají přednost jinému druhu zábavy. Proto chci touto cestou výše uvedeným žákům poděkovat.

                                                                                                                            Mgr.  Adriana Hálová

 

NAHORU nahoru