PROPOJUJEME HISTORII I SOUČASNOST

UČÍME MODERNĚ V NOVÉ I 'STARÉ' ŠKOLE

Martinské hole 2020

 „Sniežik sa nám chumelí,

zima je zimička,

polia, lúky vybiely,

zapadne cestička … “

  Při psaní letošního článku mi nescházela z mysli moje oblíbená slovenská písnička … A i když se ve Vizovicích nechumelilo, o bílých loukách či polích se nám ani nesnilo, Martinky opět nezklamaly a 78 členů naší početné výpravy již po osmé přivítaly dostatkem sněhu a upravenými sjezdovkami.

  Celkem 69 dětí bylo rozděleno do sedmi družstev dle zaměření – lyže, snowboard - s ohledem na aktuální lyžařské dovednosti a výkonnost. Závěrečnou prověrku v závodě ve slalomu zvládlo na výbornou i díky zodpovědné a obětavé práci všech instruktorů (Jindřich Návrat, Dominik Masař, Martin Žáček, Milan Křupala, Slávek Pavelka, Pavel Červenka, Radek Fojtík) 59 dětí. Letošního kurzu se za odměnu zúčastnilo i 5 žáků z 9. ročníku. Ti se na start  z pochopitelných důvodů nepostavili. Dále nesoutěžily 2 děti kvůli zdravotní indispozici a         u třech děvčat sehrála svoje psychika a tak se rozhodla boj o medaile sledovat jenom z bezpečí diváckých míst. 

   Od prvního večera, kdy některá děvčata správně neodhadla vhodnost obuvi pro náročný výšlap a potřebovala ošetřit bolístky, se o ně i další zraněné v průběhu celého kurzu vzorně starala paní zdravotnice Radka Dvořáčková.  

  Každý rok je v něčem jiný, specifický… Ten letošní byl jedinečný v tom, že sluníčko se na nás usmívalo každičký den a o hustých mlhách, tak typických pro toto lyžařské středisko, děti neměly ani zdání. V čem jsou však všechny kurzy absolutně stejné? Dětem se z hor nikdy nechce zpět domů a nejraději by si pobyt na horách prodloužily.  Zážitky, které si odnášejí, patří k nejhezčím a nezapomenutelným vzpomínkám na základní školu.  

 

  S poděkováním všem žákům i kolegům Adriana Hálová, vedoucí LVK  

NAHORU nahoru