PROPOJUJEME HISTORII I SOUČASNOST

UČÍME MODERNĚ V NOVÉ I 'STARÉ' ŠKOLE

Sportovní den 2022

První červnový den patří již tradičně dětem, slaví se totiž Den dětí. Na ZŠ Vizovice se však slavilo a nadělovalo již o den dříve, a to ve velmi akčním duchu. Pod záštitou Orientačního běhu Vizovice proběhl sportovní den a nutno podotknout, že kromě pestrého programu zařídili organizátoři i slunečné počasí, které přímo lákalo ven.

4. – 9. ročníky tak postupně vyrážely na nedlouhou trasu, na níž je čekalo sedm stanovišť s úkoly. V časovém limitu 120 minut si žáci zahráli na biatlonové hvězdy, absolvovali rychlokurz švédštiny, otestovali svou fotopaměť, zaměřovali azimuty či bloudili v labyrintu. Alfou a omegou všech disciplín však byla týmovost, spolupráce a smysl pro fair play.

Před vyhlášením výsledků se ozývala jen slova chvály. „Byla to zábava! Nejvíc se nám líbil labyrint a žetony,“ zhodnotil akci Jáchym Kohout z 6.C. Že program zaujal i naše nejstarší svěřence, dokládají slova Kláry Lutonské z 9.C: „Bylo to super! Organizátorům se akce moc povedla, děkujeme!“ A kdo tedy vystoupal na stupně vítězů a vybojoval věcné ceny? Pomyslný bronz získala třída 9.C (1217 bodů), druhé místo obsadila 8.A (1250 bodů) a nejúspěšnějším týmem se stala třída 8.C (1285 bodů). Kromě nejvyššího počtu bodů však můžeme zmínit i několik dalších „nej“: absolutně nejrychlejší třídou byla 6.B (ke zdolání trati potřebovala pouhých 69 minut ze 120 možných!), nejlepší fotografickou paměť mají žáci v 5.B a v logických úlohách nejvíce excelovala 9.B

Spokojení nebyli jen soutěžící, ale i sami organizátoři. „Jsem moc rád, že se po covidové pauze podařilo tuto akci znovu uspořádat,“ podotkl Martin Marek, předseda OB Vizovice. „Ve srovnání s předchozími ročníky bylo patrné mnohem větší nasazení dětí. Jednotlivé disciplíny byly jen ochutnávkou orientačního běhu, a pokud někoho zaujaly, na našich trénincích uvítáme rádi každého, ideálně děti ze 4. – 6. tříd,“ dodal.

Za celou ZŠ Vizovice ještě jednou děkuji za profesionální přípravu akce a budeme se těšit opět za rok!

Mgr. Jana Zvončáková

            

NAHORU nahoru