PROPOJUJEME HISTORII I SOUČASNOST

UČÍME MODERNĚ V NOVÉ I 'STARÉ' ŠKOLE

Kurz turistiky 2023

Také v závěru letošního školního roku se konal dvoudenní kurz turistiky pro výběr žáků z devátého ročníku. První termín propršel, ale druhý již vyšel skvěle.

pondělí

Sotva jsme v Huslenkách vystoupili z autobusu, šlapali žáci jako diví. Tak tak jsme jim stačili. Po dvaceti kilometrech v horkém dni přišlo zasloužené osvěžení v Trampské hospodě Pulčín u Wiliho, kde byla skvěle vychlazená kofola. Následná odpolední stavba stanů prověřila naše manuální schopnosti. Času bylo dost i pro ty, kteří viděli stanovou hůlku poprvé. Trefili jsme se totiž do nejdelších dnů v roce. Pondělek jsme zakončili lekcí karate a zpěvem táborových písní.

úterý

Dodnes nevíme, kam žáci spěchali, ale ráno nečekali na budíček a pobíhali po táboře už od pěti a následně byli opět schopní držet velmi slušné tempo. V horkém dni jsme dorazili na tragické místo naší historie - Vařákovy paseky. S vidinou extra porce točené zmrzliny, kterou dostanete jen v Pozděchově, jsme dorazili do cíle. Klimatizovaný autobus na trase Pozděchov – Vizovice byl příjemnou tečkou za letošním putováním po krásném okolí Valašska.  

Mgr. Jindřich Návrat

NAHORU nahoru