PROPOJUJEME HISTORII I SOUČASNOST

UČÍME MODERNĚ V NOVÉ I 'STARÉ' ŠKOLE

Martinské hole 2018

Vysoké teploty před odjezdem na letošní lyžařský výcvikový kurz ve mně vyvolávaly obavy. Již po šesté však Martinky nezklamaly a nás přivítal dostatek sněhu, upravené sjezdovky o různé délce i obtížnosti, šest sedačka a dva kratší vleky, minimum návštěvníků - co je vynikajícím předpokladem k splnění programu LVK. 

  Celkem 56 chlapců a děvčat bylo rozděleno do šesti družstev dle zaměření – lyže, snowboard - s ohledem na aktuální lyžařské dovednosti a výkonnost. Několik dní pak pod vedením obětavých a zodpovědných instruktorů (Jindřich Návrat, Dominik Masař, Milan Křupala, Slávek Pavelka, Pavel Červenka a Radek Fojtík) se učili a zdokonalovali v lyžování či snowboardingu. Neodmyslitelnou prověrkou všech účastníků a zároveň vrcholem celého kurzu jsou závody, na start kterých se postavilo 53 žáků. Všichni (závodníci i instruktoři)  zvládli tuto zkoušku na výbornou.

   3 děti z důvodu zdravotní indispozice (zranění, nemoc) se zúčastnit nemohli. O nemocné i zraněné se vzorně starala zdravotnice Radka Dvořáčková.  

   Kromě hodin strávených na svahu, kde se děti museli koncentrovat na výklad a výcvik, jezdit ohleduplně a soustředěně, dodržovat stanovené pravidla a pokyny svých instruktorů, měli možnost rozšiřovat si informace a prohlubovat poznatky i díky organizovaným besedám a přednáškám, z kterých k nejzajímavějším už tradičně patří ta s horskou službou. 

    Lyžák kromě učení, práce a povinností je i místem, kde se všichni mají možnost lépe poznat, bavit se, smát a těšit z menších či větších úspěchů. A že těchto krásných chvil nebylo zrovna málo, o tom vypovídají nejenom spokojené tvářičky našich sedmáků, ale i slova jedné z nich: „ toto jsou nejlepší dny mého života“. 

  S poděkováním všem žákům i kolegům Adriana Hálová, vedoucí LVK.            

foto: http://zsvmasar.rajce.idnes.cz/LVK_Vizovice_-_Martinske_Hole_2018/

 

NAHORU nahoru