PROPOJUJEME HISTORII I SOUČASNOST

UČÍME MODERNĚ V NOVÉ I 'STARÉ' ŠKOLE

Martinské hole 2017

  Jako k pravé zimě neodmyslitelně patří sníh, tak druhý lednový týden našim sedmákům, horám a zimním sportům.  

 Zimní lyžařské středisko na Martinských holích nás letos přivítalo již po páté. Bohatství sněhu, upravené sjezdovky o různé délce i obtížnosti, šestisedačka a dva kratší vleky, minimum návštěvníků - to vše je vynikajícím předpokladem k splnění programu LVK.  

  Celkem 62 dětí bylo rozděleno do šesti družstev dle zaměření – lyže, snowboard - s ohledem na aktuální lyžařské dovednosti a výkonnost. Závěrečnou prověrku v závodě ve slalomu zvládlo na výbornou i díky zodpovědné a obětavé práci všech instruktorů (Jindřich Návrat, Dominik Masař, Martin Žáček, Milan Křupala, Slávek Pavelka, Martin Stašek) 59 dětí. Negativně se na nás podepsal nárůst nemocnosti v období těsně před odjezdem a 2 děti s horečkou jsme byli nuceni poslat domů ještě první dny. Z důvodu zranění se jedna žákyně závěrečného závodu zúčastnit nemohla. Po závodech už horečky na sebe nenechaly dlouho čekat a v pátek jsme vezli domů dalších 7 marodů, o které se paní zdravotnice Radka Dvořáčková vzorně postarala.  

  Lyžák, to nejsou jenom hodiny výcviku, disciplína, soustředění se, rozšiřování si informací a prohlubování poznatků díky organizovaným besedám a přednáškám, je to i spousta zábavy, radosti, smíchu, navazování nových kamarádství. Dětem se z hor nikdy nechce domů a tak tomu bylo i letos. A příští rok? Při organizování LVK pro sedmé třídy se mě opět budou ptát ti starší: „Paní učitelko, nemáte nějaké volné místo? Nemůžeme s vámi jet znovu?“ 

                                           S poděkováním všem žákům i kolegům Adriana Hálová, vedoucí LVK.   

 

      

NAHORU nahoru