PROPOJUJEME HISTORII I SOUČASNOST

UČÍME MODERNĚ V NOVÉ I 'STARÉ' ŠKOLE

Lyžáček 2. tříd 2018

Lyžařského kurzu se účastnily žáci z 2. A, 2. B, 2. C, celkem 46 dětí. Původní počet byl 47, ale bohužel jeden žák se kvůli nemoci nemohl výcviku účastnit. V průběhu výcviku ještě dvě děti onemocněly. Žáci byli hned první den rozděleni do pěti družstev, každé mělo svého instruktora, ten předával svým svěřencům své lyžařské zkušenosti.

První den byl věnován především organizačním záležitostem, rozdělením do družstev, přidělení barev družstva, shromažďování dokumentace a v neposlední řadě předvedení svých dosavadních lyžařských schopností. Ti nejšikovnější se hned první den odvážili na sjezdovku pro zkušenější lyžaře, ostatní lyžovali na sjezdovce kratší.

Průběh jednotlivých dnů byl víceméně stejný. Dopolední a odpolední blok lyžování, který byl prostřídán časem odpočinku. Ten jsme trávili ve zdejší chatě Kyčerka, kde nás čekalo občerstvení – svačinka z domu, připravený teplý čaj a v době obědové pauzy i teplá polévka s pečivem.

Lyžařský kurz byl zakončen lyžařskými závody jednotlivých družstev, na kterých nechyběla ani podpora rodičů, kteří se přijeli na výkony svých dětí podívat. Z každého družstva byli vždy tři nejrychlejší lyžaři oceněni medailí a diplomem. Všichni ostatní, kteří se neumístnili na stupních vítězů, si z lyžařského kurzu odvezli čokoládové medaile a diplom s fotografií svého družstva.

Lyžařské radovánky nám vylepšovalo i nádherné zimní počasí, dobrá nálada a každodenní lyžařské zážitky. Všem zúčastněným žákům a kolegům děkuji za spolupráci, myslím, že jsme si letošní lyžování hezky užili.

NAHORU nahoru